Opiskelijakunnan puheenjohtajan kevättervehdys 2022

Hyvät rehtori, opettajat, henkilökunta, vanhemmat ja erityisesti me opiskelijat!

Kevätaurinko on jälleen alkanut paistaa ja on aika ottaa ansaittu tauko koulutyöstä.

Kulunut lukuvuosi on ollut vaiherikas. Koronapandemia on aiheuttanut erityisjärjestelyjä kuluneenkin lukuvuoden aikana: kasvomaskit naamalla hikoilua, käsidesin suurkulutusta sekä ruokailuvuorojen porrastamista. Tilanne on vaatinut paljon meiltä jokaiselta; se on vaatinut sopeutumista, joustavuutta sekä varmasti aika ajoin pientä hampaiden kiristelyäkin. Onneksi loppukevään aikana saimme totutella taas normaalimpaan elämään ilman kasvomaskeja ja muita rajoituksia. Kiitos siis koulumme henkilökunnalle, joka on omalla työpanoksellaan mahdollistanut meidän täysipainoisen opiskelun. Kasvomaskeista luopuminen on aiheuttanut kuitenkin hämmennystä, kun jälleen kahden vuoden tauon jälkeen sai nähdä ihmisten pelkkien silmien sijaan myös kasvot!

Olemme saaneet järjestää koululla jälleen tapahtumia, toki edelleenkin hieman normaalista poiketen. Joulun alla vietetty puurojuhla oli ikimuistoinen ja oikeastaan ensimmäinen kunnon lukion juhla sekä ensimmäisen- että toisen vuosikurssin opiskelijoille. Juhlan eteen nähtiin paljon vaivaa ja jokainen antoi oman panoksensa ohjelman järjestämisessä, siivouksessa ja tietenkin maukkaan riisipuuron syömisessä! Puurojuhlassa oli ilo nähdä myös paljon kotijoukkoja, jotka ovat toimineet tärkeinä tukipilareina opiskelijoiden koulunkäynnissä. 

Yhteiset juhlat ovat tuntuneet erityisen tärkeiltä hetkiltä tänä aikana. Viimeksi eilen pääsimme viettämään yhteistä aikaa Luulaja-reissun merkeissä, ja voi pojat että meillä oli mukava viimeinen koulupäivä!!

Kulunut vuosi on mennyt ohi yhdessä hujauksessa. Lukuvuoden aikana on ollut hienoa huomata, että yhteen hiileen puhaltaminen on ollut kantavana teemana koko koulun keskuudessa. Koulumme yhteishenki on toki ollut aiemminkin aivan priimaa mutta tänä lukuvuonna se on saavuttanut uuden ulottuvuuden. Yhtenä syynä tälle näen syksyllä käyttöön otetun uuden opetussuunnitelman. Opetussuunnitelma on teettänyt työtä ja uuden opettelua sekä opettajille että opiskelijoille: kurssit ovat muuttuneet moduuleiksi, joita opiskellaan opintojaksoissa. Lisäksi uuden opetussuunnitelman myötä oppivelvollisuus on pidentynyt koskemaan myös toista astetta.

Olimme siis syksyllä opetussuunnitelmauudistuksen myötä kaikki uuden ja tuntemattoman edessä. Omasta kokemuksesta voin myöntää, että pää on ollut aika ajoin pyörällä uuden ja vanhan opetussuunnitelman kanssa ja opojen ja rehtorin ovilla on tullut rampattua, entistä tiheämpään tahtiin tänä lukuvuonna! 

Haluankin erityisesti tänä keväänä kiittää rehtoriamme, opoja ja opettajiamme siitä, että olette antaneet myös meille opiskelijoille aikaa ja armoa uuden opetussuunnitelman haltuun ottamisessa! 

Opiskelijakunnan hallituksen kanssa olemme pyrkineet järjestämään toimintaa, joka antaisi mukavaa vaihtelua kouluarkeen. Koululle on hankittu erilaisia kortti- ja lautapelejä, jotka ovatkin olleet kovassa käytössä. Pelipöytien ääressä moni on varmasti luonut uusia tuttavuuksia ja tuntenut olevansa tärkeä osa kouluyhteisöämme. Voisi siis sanoa, että korttipelit ovat myös osaltaan vahvistaneet aiemmin mainitsemaani yhteishenkeä! 

Haluan kiittää kaikkia opettajia, koulumme henkilökuntaa, opiskelijoita ja kotijoukkoja kuluneesta lukuvuodesta. Taas on selvitty yhdestä vuodesta ja kesä on hyvää aikaa ottaa rennosti ja unohtaa kouluhommat hetkeksi. 

Nautitaan kesästä ja tavataan jälleen syksyllä!

- opiskelijakunnan puheenjohtaja Anniina Jänkälä